Bushaltes

De Westersingel heeft een aanzienlijke kromming. Juist op die plaats waar de Harmoniebrug aanlandt.

Bijgaande foto toont de kromming die u zich als automobilist niet eens zo bewust bent.
Op de plaats waar de fotograaf staat zal het uitgaande busstation moeten komen.
Op de plaats van de meest linker rode auto het inkomende station. Op de plaats van de lantaarnpaal op de voorgrond landt de Harmoniebrug aan.

Goed uitkijken voor je de Singel oversteekt wordt hier een lastige opdracht aan onze kinderen. Al helemaal wanneer het overzicht nog verder wordt beperkt door een stilstaande bus. En die kans is groot. 600 per dag is meer dan 1 per minuut / gerekend over 8 winkeluren. En soms ook 3 of 4 tegelijk, zoals nu ook op het Zaailand.

Zeshonderd halte-stops op onze drukke binnenring bij moderne “ olifantenstallingen “ In die lange, flauwe bocht bij het kruispunt Fonteinstraat. Bij de Harmoniebrug.

De nieuwe Halte “ Winkelcentrum “ hier is voor de meeste streekpassagiers eindbestemming. De groep stapt uit aan de verkeerde kant van de Westersingel. En in die bocht. Eerst de gecombineerde binnenring / busbaan oversteken; in groepsverband, vaak mét kinderen. Op naar de Harmoniebrug.
Oversteken dus. Ga daar als stadsbestuurder nu gewoon eens in de groenstrook staan om een uur of vier, liefst met gezin. Steek over. Nu nog zonder het bussencircus. En probeer je een toekomstbeeld te vormen.

De terugreis dan. Mooi op tijd voor de halfuurdienst van de bus. Tenzij de Harmoniebrug openstaat natuurlijk. Dan kan onze winkelklant zijn eigen – onbereikbare – bus zien wegrijden.
En weemoedig terugzien op betere tijden.

Een goede en veilige fietsroute voor de Westerparkwijk naar de binnenstad, zo is aangekondigd. Over de Harmoniebrug. Ziet u dat hier zitten? Fietsers die eerst de binnenring én busbaan moeten kruisen?

Zal het niet zo gaan : ouders die hun kinderen opdracht geven om de veiliger fiets- en looproute via de Vrouwenpoortsbrug te nemen. Omdat zij dat zelf ook doen. En hun kinderen verbieden die nieuwe Harmoniebrug te gebruiken ?

Reacties zijn gesloten.